9 februari 2010

Grävlis om Räven

Det här är ett knepigt inlägg att skriva. Hur mycket kan man ta ut svängarna? Hur elak får man vara? Någon slags standard ska ändå sättas. Jag tror att vi blandar ris med rosor lite som vi vill. Räven vill ha minst fyra ärliga komplimanger per dag för att hålla sig på bra humör. Men det får inte vara smörigt á la Bladlusen. Räven drar sig heller inte för att facerape:a folk och skicka smicker till sig själv. Grävlingen tycker att det är lite gulligt.

Enligt min kära vän Vickey Pedia är rävar kloka och listiga. Det gäller även vår Räv, som är en så kallad rödräv. Hon har uppfunnit verbet "att räva". Det är svårt att veta exakt vad det betyder men antagligen nåt i stil med att hon är ordentligt berusad, rör sig i Uppsalas studentkvarter, gör oberäkneliga grejer och låter konserthuset ta emot henne när hon graciöst faller från cykeln.

Är det nåt Räven kan så är det att festa. Alkohol bör intas minst tre gånger i veckan, gärna mer, för att hålla samma tempo som vår Räv. Det är fullt möjligt att ifrågasätta om detta är en god egenskap. Givetvis tycker vi det. Hjärnceller-hjärschmäller. Efter en ordentlig kväll brukar morgonen te sig rätt lika. Hon vaknar jättetidigt, typ halv åtta, och skickar ett sms till grävlingsgrytet. Innehållet är alltid det samma. "Jag mår inte alls bra i dag. Jag har aldrig varit lika full som igår". Till hennes försvar är det nästan alltid roligare formulerat. Räven är bra på ord och att stava. Det gör henne till en förträfflig medspelare i Alias.

Rävens tre bästa egenskaper är:
-Mest äventyrlig
-Bäst kropp
- Gladast

Min respons på det är helt enkelt WeSC. Klura på den ni, Boråsjävlar.



Räven har en grej för Ola,
på sommaren gillar hon att sola.

Att dricka vin från box är given favorit,
det toppas bara av en hink med sprit.

Räven har en faster som är smått galen,
att välja väg i livet medför värsta kvalen.

Utbildning, kurs eller flytt till kusten,
har Räven gått och tappat lusten.

Att Räven gillar rim har ingen missat,
nu har jag henne minsann hissat.
....och kanske också lite dissat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar