3 februari 2011

Roadtrip till Vargens domäner

En Grävling som kvällen innan tagit sin Stureplanoskuld (nej, inte på det bra sättet, som flickan sa), en Majssnok och en Bäver packade in sig i en bil, som framfördes av den förtjusande Vargen, en (för Grävling och Bäver) tidigt förmiddag i januari. Slutdestination, Eskilstuna, Vargens hemstad.

Som en kul grej låtsades Bäver och Grävling sova i baksätet redan på vägen till Eskilstuna. Det kunde ju vara en rolig bild att ta. Lite senare fick kameraansvarig Orm läge att ta samma bild, ofejkad. Lagom på Vargens mamma och pappas uppfart slog de båda herrarna upp sina ögon efter en välförtjänt tupplur. I hallen mottogs gänget, som bara skulle hämta lite sovattiraljer för vidare färd mot Vargsysters lägenhet, av pappa Varg. Avfärden försenades av att pappa Varg såg sin chans att själv ta sig en eftermiddagsöl genom att erbjuda herrskapet varsin. (Utom Varg som körde). Klockan var 15.24 när det sa, pfft och kapsylerna åkte av.

Festfix i lägenheten där natten skulle spenderas, tillsammans med en "riktigt" "katt" vid namn Ludde. Vem skulle ha på sig vad? Hur skulle håret vara? Passar ditt till datt? Både Grävling och Bäver var rätt nöjda över att inte vara av honkön utan avnjöt i stället varsin öl och riktigt bra journalistik med spännande mittuppslag.

En sushibeställning senare satt alla sedan hemma hos födelsedagsbarnet och attackerade de japanska läckerheterna med sina pinnar. Allt till Flodhästens stora förtret, han hade nämligen inte förstått sig på suzzi. Däremot hade han mycket bestämda åsikter om kebab.

Grävling själv är väl kanske inte den som egentligen är mest tillförlitlig att beskriva den följande festens händelseförlopp, men så här mycket vet han.
- Vargen var väldigt arg på Flodhästen som vid upprepade tillfällen kallade Bävern för Fillifjonkan.
- Vargen har en pinne i röven.
- Flodhästen tyckte Grävling var en skön kille.
- Grävlingen kallade några damer för "småflickor". De var äldre än han själv.
- Majssnok har fuskkoderna till Sing-Star.
- Grävlingen var själv jävligt peppad på Sing-Star. Vilket antagligen är sammankopplat med att det är svårt att redogöra för händelseförlopp.
- Vargen får panik om hon hamnar för långt fram i köer (eller för nära vakter som slussar in folk på nattklubbar).
- I Eskilstuna kan man utan att krångla till beställningar få smörgåsskinka på sin hamburgare.
- Ingen orkade bädda soffan och tältsängar är inte tillverkade för att delas.

Resan hem slutade precis som den började. Grävling och Bäver sov i baksättet, en "körduglig" Varg körde och Majssnok satt och tjurade över att hon inte har gift sig och skaffat tre barn än.

1 kommentar: