2 oktober 2010

Vem är Bäst-på-Fest?

Efter gårdagens event tror jag att det är dags att samla tankarna och analysera. Klockan är lunch och mäster Grävling har endast pinat i sig några vindruvor till frukost. Frågan man ofta ställer till sig själv dagen efter lyder - Hur full var jag igår egentligen?

Värmlandsklockan klämtar och Majssnoken känner att det är upplagt för att slingra runt på dansgolvet. Bävern har sedan lunch känt sig lite fransk och planerar att köpa en stor flaska rödvin att sätta sig tillsammans med några käcka tjecker. Grävlingen har varit ledig och festat hela veckan men han sviker inte flocken utan putsar partypälsen och packar ner Lyktan i dryckespåsen. "Jobba på Svampen", ber Bävern Grävlingen. Jodå, hon ska också ut och göra hyss och efter lite meck på facebookchatten är alla grundplaner raserade. I stället för att sitta och slå klackarna i taket på Bäverns damm tar sig folket emot Väktargatan. Och vilken fest sen! Sen ankomst och planer på att smita in innan man inte längre får de två första ölen på köpet gör att vinflaskorna måste ner fort.

Efter att Bävern har utgett sig för att vara Grävling i telefon med taxibolaget tar sig hela flocken till Värmlands domäner. Studenterna som "gör rätt" och cyklar straffas genom att inte hinna in före nio medan high-rollerna i taxibilen slinker in precis i tid.

"Som en löpeld" är ett passande uttryck för att förklara hur den fortsatta kvällens alkoholintag ter sig. Någon långt fram i ledet viskar "drink". Det sprider sig bakåt och
slutar inte förrän de längst bak vrålar "DRINK!". Hela kvinnoflocken stannar till vid drinkbaren och möter upp en förbryllad Grävling och en lika förbryllad Bäver utanför. Vad stod det egentligen på griffeltavlan? Drinkar utan konstiga namn, men vad satan innehåller dem?! Inte blir det bättre av att Majssnoken kommer ut med en cocktail och säger nåt i stil med. "Han trodde inte att den var så god. Han frågade om jag ville ha lite läsk i så det blev en P2". Frågan är - kan man blanda äcklig sprit med äcklig likör till något ännu äckligare och sen reda upp situationen genom att hälla på läsk och kalla det nåt annat? Snacka om smart quick fix. Går den att tillämpa i andra sammanhang?

Hörde vi någon som viskade "shot"? Shot. Shot! SHOT! Det var som på den gamla goda tiden med Rävens shotkannor, vilt. I vilket fall så blev det shotar till alla djur. Grävlingens nya teori om shotar låter så här.

En shot gör dig inte fullare, bara full längre. Och bakfull.

Det var således en trött och sliten Grävling som vaknade i morse. Bävern har rapporterat om en skaplig bakfylla och en hejdundrande minneslucka. Svampen har också känt av alkoholens kraft, men hon är antagligen "sjuk". Majssnoken vägrade kommentera hur hon mådde så vi lämnar det åt fantasin.

Så hur fulla var vi igår, egentligen?
Det finns olika sätt att få en uppfattning om det, bakfyllan är en av dem. Den är däremot lite förrädisk efter som den ter sig så olika från gång till gång. Ibland kommer man undan med nästan vad som helst och ibland vill man dö efter en liten liten vinflaska. Det man i stället kan kolla på hur ens kläder är placerade i rummet när man vaknar. Sitter alla knappar i skjortan kvar? Är den bara slängd eller finns det ett uns av försök till en hopvikning? Hur långt är det mellan strumporna? Ligger jeansen precis framför sängen som om nån skulle ha klivit ur dem, lagt sig direkt i sängen.

Från och med nu kommer det också att finnas en utmärkelse efter varje utekväll, Bäst-på-Fest.
I går vann Majssnoken. Hon har bäst ringsignal och det heter faktiskt att "sitta i fram".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar